Moliūgų keksas su šokoladu ir razinomis

Aš mėgstu moliūgus. Moliūgai yra gerai. Kepiniai su moliūgais visuomet būna drėgni ir nors nesu didelė cinamono fanė, kepiniuose su moliūgais jis skamba šauniai. Kaip ir gvazdikėliai, maltas kardamonas. Jeigu gaunu moliūgą, tai dažniausiai iš jo darau tyrę, kuria užšaldau arba iš karto naudoju įvairiems kepiniams. Tyrę paruošti yra paprasčiau nei paprasta tereikia moliūgą supjaustyti (nereikia net odelės nupjaustyti) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti orkaitėje kol moliūgas suminkštės. Nuo atvėsusių moliūgo gabalėlių nuimti odelę, juos sudėti į indą ir sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės. Šią masę į stiklainiuką ir štai – visų kepinių pagrindas jau jūsų šaldytuve ar kameroje.

Šio moliūgų kekso receptą radau kaip tik tuo metu kai visa Lietuva aptarinėjo pabrangusių kiaušinių “katastrofą“. Apie tai girdėjau šnekant parduotuvėse, darbe, kavinėse, visur, kur tik pasisukdavau visi piktinosi netikėtai pašokusia veik pagrindinio kepinių ingridiento kaina. Tad nieko keisto, kad pamačiusi receptą ir jame įrašytus net keturis kiaušinius sudvejojau :] Ir visai be reikalo. Iš šio kiekio iškepiau du keksus, tad, manau, drąsiai galima produktų kiekį dalinti iš dviejų ir kepti vieną keksą.

Reikės:
2,5 puodelio kvietinių miltų aukščiausios rūšies
1 puodelis viso grūdo kvietinių miltų
1 puodelis auksaspalvio sirupo (galima naudoti ir cukrų, originaliame recepte, jo daugiau)
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. malto cinamono
1 a. š. malto muskato
450 g moliūgo tyrės
1 puodelis aliejaus
4 kiaušiniai
2/3 puodelio vandens
100 g smulkinto pieniško šokolado
100 g razinų

Į vieną indą sudėti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir muskatą. Kitame dubenyje suplakti kiaušinius, supilti moliūgų tyrę, auksaspalvį sirupą (jei naudosite cukrų jį dėkite į sausų produktų dubenį). Į šį dubenį suberti sausus produktus, viską išmaišyti, tuomet sudėti šokoladą ir razinas. Keksą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Ar keksas iškepė suprasite įsmeigus medinį pagaliuką – jei jis ištrauktas bus sausas, tuomet jūsų keksas jau iškepė, jei pagaliukas drėgnas, tuomet dar reikėtų pakepti. Iškeptą keksą atvėsinti ir ragauti jam pastovėjus bent kelias valandas, o geriausia kepti vakare, o ragauti ryte.
Manau, kad į šį keksą drąsiai būtų galima dėti ir kitų džiovintų vaisių, riešutų, saulėgrąžų ar moliūgų sėklų.

Šaltinis: čia
Trukmė: apie valandą.
Kiekis: 2 keksai, kurių užteks ir alkanam būreliui ir nedidelei šeimai kelioms dienoms.
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2.

ps. kadangi keksas labai greitai dingo, teko fotografuoti paskutinį gabaliuką, tad nuotrauka tikrai šiokia tokia.
pps. Saulina, receptas tau :]

K.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s