Ožkos sūrio salotos su druskoje keptais burokėliais ir gražgarstėmis

Visi žino, kad ožkos sūris labai dera su burokėliais. Šį kartą pasirinkau šias salotas, nes labai norėjau išbandyti kepimą druskoje. Galiu pasakyti, kad burokėliai išėjo visai neblogi, nors gan sūrūs, druskos papildomai į salotas dėti nereikėjo. Žinau, kad dar taip kepa žuvį, būtinai reiks pabandyti.

Darant salotas siūlau neapsiriboti vien recepte nurodytais produktais. Salotas galite papildyti mangu, avokatu, pankoliu ar agurkais.

Dar būtinai įdėsiu salotų receptą, kur keptus burokėlius reikia pamarinuoti acte.

Reikia:

  • 2-3 burokėlių
  • 100 g kieto ožkos sūrio
  • pundelio gražgarsčių (rukolų)  arba kitų mėgstamų salotų
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 kg rupios druskos
  • balzaminio acto
  • alyvuogių aliejus
  • juodųjų pipirų

Neluptus burokėlius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į kepimo indą, apklokite druska, uždengite folija ir kepkite orkaitėje, įkaintoje iki 180C vieną valandą.

Per tą laiką susmulkinkite graikinius riešutus ir juos pakepinkite sausoje keptuvėje. Nuplaukite ir truputį susmulkinkite gražgarstes, pasmulkinkite sūrį.

Kai iškeps ir truputėlį atvės burokėliai juos nulupkite ir supjaustykite plonais grėžinėliais. Visus ingridientus sumaišykite ir pagardinkite pipirais, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.

Galite skanauti!

Šaltinis: čia.
Trukmė: valanda burokėlių paruošimui ir 10 minučių salotų sumaišymui.
Kiekis: 4-6 porcijos.
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2.

G.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s