Lašišos ir špinatų kišas su rikotos sūriu

Kišas yra turbūt vienas mėgstamiausių mūsų patiekalų. Jį lengva pagaminti ir jį galima gaminti iš labai įvairių produktų. Šiam jums reikės:

Tešlai:

  • 125 g sviesto arba margarino
  • 250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • Pusė stiklinės šalto vandens
  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 4 kiaušinių
  • 150 ml grietinėlės
  • 200 g rikotos sūrio
  • 150 g rūkytos lašišos
  • 100 g šviežių špinatų
  • druskos, pipirų, čiobrelių
  • 50 g tarkuoto “Džiugo“ sūrio

Trapios tešlos receptą naudoju iš senos knygos “Patarimai jaunai šeimininkei“. Bandžiau jų įvairių: ir su kiaušiniu ir su grietine ir t.t ir pan., bet man pagal šį receptą išeina pati geriausia tešla. Kokia jos paslaptis? Manau, kad šaltas vanduo ir minkymo metu patenkantis oras.

Sutarkuokite šaltą sviestą (arba margariną) ir sumaišykite su miltais. Sviestą ir miltus minkykite  pirštais, kad susidarytų trupiniai. Kai iš visko pasidarys smulkūs trupiniai, padarykite duobutę per vidurį ir įpilkite vandens (viso iškarto nepilkite, vandens jums reikia tik tiek, kas sulipintų tešlą, ji neturi būti skysta, turi išlikti standi). Minkykite tešlą tol, kol bus standi ir lygi, jeigu tešla „nesilipdo“ įpilkite dar vandens, tešlą minkykite taip, kad į ją patektų kuo daugiau oro. Kai tešla jau bus standi, sulaužykite ją į kokius 4-5 gabaliukus ir atšaldykite šaldytuve apie valandą.

Įdaras:

Šį kartą nusprendėm pabandyti į įdarą įmaišyti rikotos sūrio, galiu jums pasakyti, kad tai labai pasiteisino, nes įdaras buvo labai švelnus ir vientisas.

Suplakite kiaušinius su grietinėle, įmaišykite rikotos sūrį,sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus ir smulkiai supjaustytus lašišos gabalėlius, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.

Tešlą plonai iškočiokite ir klokite į kepimo formą. Ant tešlos užpilkite sumaišytą mišinį ir kepkite 20-25 min iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Įdaras turi būti minkštas, bet ne skystas, kaip omletas.

Štai ir viskas. Galima skanauti ir karštą ir šaltą.

 

Šaltinis: tešla – 1981 m. leidimo knyga “Patarimai jaunai šeimininkei“, įdarą sukūrėme. 
Trukmė: tešla 10 min. ir 1 val. šaldymas, įdaras: 10 min. ir 20 – 25 min. kepimas.
Kiekis: 4-6 porcijos.
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2.

G.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s