Keksiukai su Toffifee saldainiais

Aš esu didelė keksiukų kepėja. Manau, kad taip ir prasidėjo mano vakarai ir rytai virtuvėje. Nors tiksliai dabar ir nepamenu (tikrai ne todėl, kad virtuvėje sukuosi nuo 3 metų, gal kaip tik galima sakyti, kad tik kokius tris metus), bet man atrodo, kad kartą man pavyko juos iškepti ir tuomet puoliau kaip pasiutusi juos dauginti. Saldžius. Sūrius. Su brokoliais, su šokoladu, rožių vandeniu, citrinomis. Ir tų receptų nemažėja. Aš įtariu, kad gyvenimo nepakaktų išmėginti visus keksiukų receptus. Pirma buvo tiesiog keksiukai, dabar galvoju ir kaip juos papuošti, padaryti įdomesnius ir t.t. Pernai vasarą ypač didelis iššūkis buvo keksiukų kepimas G. ir M. vestuvėms. Pavyko :} Nors kaip tikra avantiūristė išvakarėse nusprendžiau pakeisti dviejų keksiukų receptus ir vestuvėms juos kepiau pirmą kartą. Šiais metais laukia dar du tokie iššūkiai, bet gal kada apie tai išsamiau. Šis receptas irgi atsirado būtent todėl, kad juos kepsiu vienoms vestuvėms. Toks buvo jaunosios pasiūlymas. Ir šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti iš anksto. Keksiukus nešiausi į svečius. Brolis paragavęs sakė, kad tokių norės ir savo vestuvėms. Kurioms, aišku, keksiukus kepu aš :}

Reikia:

  • 3 kiaušinių
  • 100 ml rudo cukraus (aš šio neturėjau, tad naudojau baltą)
  • 450 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 125 ml balto cukraus
  • 75 g lydyto sviesto
  • 150 ml pieno
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių
  • 3 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 200 g džiovintų spanguolių (šių irgi neturėjau ir jų visai netrūko, nors reikalo nesugadintų)
  • 14 Toffifee saldainių

Kremui:
100 g lydyto sviesto
200 g cukraus pudros (apytikriai)
šaukštelio aviečių padažo (nebūtina)

Eiga:
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki tirštos baltos masės. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausus produktus (aš dažniausiai atsimatuoju reikiamus kiekius ir viską persijoju). Sausus produktus sudėkite į cukraus ir kiaušinių masę. Gerai išsukite. Ir tik tuomet sudėkite lydytą sviestą ir pieną, bei spanguoles, dar kartą gerai viską gerai išplakite. Nežinau ar būtent dėl tokios produktų maišymo eigos, bet keksiukų tešla tapo be galo lengva ir puri. Į keksiukų formeles įdėkite po gerą šaukštą tešlos. Ant jos patupdykite po saldainį ir užklokite dar vienu šaukštu tešlos. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 18-20 min.

Kremas:
Va su kremais tai man sunku. Niekaip nerandu to tobulojo. Kuris ir gražiai atrodytų, leistųsi formuojamas, o ir skanus būtų. Jau antrą kartą eksperimentuoju su kremu iš lydyto sviesto. Pirmą kartą išėjo per kietas, bet antras kartas sėkmingesnis. Taigi išlydome 100 g sviesto, šiek tiek atvėsiname ir pilame cukraus pudrą (persijotą!) iki norimos konsistencijos. Aš dar įpyliau avietinio padažo, skonio daug nesuteikė, bet vos vos padažė rožine spalva.

Pastebėjimai:
Tešlos išėjo daugiau, tad sunaudojus visus Toffifee saldainius, kitus keksiukus teko kepti be nieko. Kadangi tešla tokia pūkinė kitą kartą prieš tupdydama saldainį jos dėsiu daugiau, kad Toffifee nenusileistų iki dugno.

Šaltinis: Heleen’s Hobbies
Trukmė: pusvalandis
Kiekis: apie 20 keksiukų
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2 (na, gal 2×4)

K.

Reklama

Įrašo “Keksiukai su Toffifee saldainiais” komentarai: 7

  1. O aš šiame recepte pasigedau miltų, negi jų tikrai nereikia? 😛
    Norėčiau mamos dienai jų iškepti, tik gaila man toffifee, tai su karvutėmis :))

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s