Ant žarijų kepti kalmarai

PAGALIAU mums pavyko nuvažiuoti į savo sodybą! Pabuvus ten kokią valandą pamiršti, kad buvo žiema, atrodo, kad net nebuvom iš čia išvažiavę. Ir, kaip visada, buvo labai labai gerai ir, kaip visada, buvo labai labai skanu, taigi dalinuosi pirmuoju patiekalu gamintu gamtoje.  Šį kartą norėjau pagaminti kažką lengvo.

Reikia:

  • 6-7 didesnių kalmarų
  • 1 šviežio čili pipiro
  • 1 citrinos sulčių
  • Pora šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Šviežių čiobrelio šakelių
  • Druskos ir juodųjų pipirų

Eiga:

Į dubenį sudėkite kalmarus, smulkiai supjaustytą čili pipirą, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais. Supilkite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir viską išmaišykite. Marinuokite pora valandų.

Suverkite kalmarus ant iešmų ir kepkite ant žarijų 5 min. vieną pusę, 5 min, kitą pusę. Labai svarbu kalmarų neperkepti, nes kitaip jie bus kieti ir guminiai. Mums šį kartą išėjo puikiai, kalmarai buvo minkšutėliai, prieskoniai jautėsi maloniai, bet neužgožė pačių kalmarų skonio. Labai rekomenduoju su apelsinų ir pankolių salotomis ar kažkuo panašaus.

Pirmas patiekalas gamtoje išėjo labai pavykęs ir įkvėpė naujų receptų gamtoje bandymams.

Labai laukiu kai galėsiu vėl ką nors tokio pagaminti.

Linkiu visiems skanių eksperimentų gamtoje!

G.


Šaltinis: šeimos receptas 🙂
Trukmė:  2 val. marinavimas, 30 min. paruošimas ir kepimas
Kiekis: vakarienei 3 – 4 porcijos, užkandis  8 – 10 porcijos
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s