Pankolių ir apelsinų salotos

Visą dieną nesuvokiu gera ji ar ne. Ar čia viskas džiugu ir taip, kaip turi būti, ar atvirkščiai, niekas niekur neįsipaišo ir vaizdas liejasi tiesiog akyse. Ai. Tada reikia galvoti ir vadovautis tokiais kokiais nors kitais dalykais arba prisiminimais. Savaitgalį štai su Seneliu viską šauniai “nurašėme” pilnačiai. Maždaug “- Ima miegas… Turbūt dėl pilnaties”, “- Nesinori grėbti… Turbūt dėl pilnaties” ir t.t. ir pan. Kadangi pilnatis dar nesibaigė, tai gal taip ir galvosiu, kad ji čia dėl visko kalta, arba artėjantis gimtadienis, kuris verčia susimąstyti apie per metus ir vėl neįvykdytus neužsibrėžtus tikslus (čia toks gudrus savigraužos elementas, kai save kamuoji, kad neįgyvendinai nepasižadėtų pažadų ar kažkaip panašiai).
Yra juk ir gerų dalykų. Štai šiandien pagaliau gavau siuntinį su matavimo puodeliais. Nuo šiol nebaisūs man jokie amerikietiški receptai, kur viską puodeliais reikia matuoti (o matuoti labai tiksliai aš be galo mėgstu). Vakar labai sėkmingai pasirodėme protmūšyje. Ir ši begaliniai gera daina dabar skimbčioja ausyse.

Receptas išmėgintas kaime yra puikus ir nusižiūrėtas per kolegės R.V. gimtadienio paminėjimą ofise.
Išvis pankoliai mane užvaldė. Esu juos įsimylėjusi, nors dorai negaliu suprasti kaip čia taip yra, kai anyžių negaliu pakęsti, o jie dalinasi panašiu kvapu ir skoniu. Gal geriau nesigilinsiu ir mėgausiuos. Nes pankoliai verti mėgavimosi.

Reikės
1 pankolio
2 apelsinų
šlakelio aliejaus
druskos/pipirų
žydinčios vyšnios šakelės papuošimui (nebūtina)

Eiga
Siūlome nulupti apelsinus ir juos supjaustyti. Mes labai vargome, nes norėjome, kad nebūtų jokių odelių, o apelsinai akivaizdžiai nebuvo pasiruošę taip išsinuoginti, tai ir sultys tekėjo ir pirštai lipo, bet šiaip ne taip pavyko. Pankolį supjaustyti smulkiai. Tuomet abu produktus sumaišyti dubenyje, įpilti šiek tiek aliejaus (manau, kad geriausia koks neryškaus skonio), paskaninti druska ir pipirais pagal skonį. Štai ir viskas.

Skonių derinys man labai priimtinas. Traškus pankolis ir sultingas apelsinas. Kaip G. rašė derėjo ir prie kalmarų ir prie šonkauliukų, ir prie šašlykų, ir prie keptų daržovių (taip, mes mėgstame kepti).

Šaltinis: pasiskolinta iš kolegės
Trukmė:  10 minučių
Kiekis: jei garnyras 3 – 4 porcijos, jei rimčiau, galima ir vienam sukirsti
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2

Ir dar. Gaminti prie stalo žvelgiant į ežerą esti malonumas didelis. Tam netrūksta jėgų ir pilnatis įtakos neturi :]

Ir dar dar. Ką sau galvoja alyvos ir kaštonai žydėdami dabar??? Siutas ima ne kitaip, kur jūs visi skubate? Sakau, kad jau savaitė kita ir derlių nuimti galėsime..

K.

 

 

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s