Trapi tešla

Trapios tešlos receptą naudoju iš senos knygos “Patarimai jaunai šeimininkei”. Bandžiau jų įvairių: ir su kiaušiniu ir su grietine ir t.t ir pan., bet man pagal šį receptą išeina pati geriausia tešla. Kokia jos paslaptis? Manau, kad šaltas vanduo ir minkymo metu patenkantis oras.

Jums reikės

  • 125 g sviesto arba margarino
  • 250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • Pusė stiklinės šalto vandens
  • žiupsnelio druskos

Sutarkuokite šaltą sviestą (arba margariną) ir sumaišykite su miltais. Sviestą ir miltus minkykite  pirštais, kad susidarytų trupiniai. Kai iš visko pasidarys smulkūs trupiniai, padarykite duobutę per vidurį ir įpilkite vandens (viso iškarto nepilkite, vandens jums reikia tik tiek, kas sulipintų tešlą, ji neturi būti skysta, turi išlikti standi). Minkykite tešlą tol, kol bus standi ir lygi, jeigu tešla „nesilipdo“ įpilkite dar vandens, tešlą minkykite taip, kad į ją patektų kuo daugiau oro. Kai tešla jau bus standi, sulaužykite ją į kokius 4-5 gabaliukus ir atšaldykite šaldytuve apie valandą.

Galima pasidaryti didesnį kiekį tešlos ir jį užsišaldyti. Prieš naudojimą tešlą siūlau atšildyti šaldytuve.

Reklama

Įrašo “Trapi tešla” komentarų: 1

  1. Atgalinis pranešimas: Karamelizuotų svogūnų tarta | Vilniaus gastronomas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s