Rabarbarų pyragas

Dėmesio dėmesio rabarbarų sezonas jau į pabaigą! Bent vieną kartą metuose būtina išsikepti rabarbarų pyragą. Šis labai paprastas ir skanus.

Image

Jums reikės:

  • ¼ puodelio cukraus
  • 1 ½ puodelio rudo cukraus
  • Pusės puodelio sviesto
  • 1 šaukštelio vanilino
  • 1 šaukštelio malto muskato riešuto
  • 1 kiaušinio
  • 2 ½ puodelio miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 ½ puodelio jogurto arba rauginto pieno (naudojau liesą jogurtą)
  • 2 puodelių kubeliais pjaustytų rabarbarų

Pabarstymui:

  • 2 šaukštelių cukraus
  • Pusės šaukštelio cinamono

Image

Eiga:

Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite sausus produktus (cukrų, miltus, prieskonius, kepimo miltelius). Kitame dubenyje ištrinkite sviestą su kaušiniu ir supilkite jogurtą, viską gerai išmaišykite ir sumaišykite su sausu mišiniu.

2/3 tešlos pilkite (ji turėtų išeiti gan skysta) ant kepimo popieriumi iškloto kepimo indo, tada vienodai paskirstykite rabarbarus ir užpilkite likusią tešlą. Išlyginę, ant viršaus užbarstykite cukraus ir cinamono mišinį. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (200 C)  apie 35 – 40 min.

Štai ir viskas. Man labai patinka tas traškus cukraus ir cinamono viršus. Šis pyragas tinka ir popietei ir pusryčiams ir vakarienei, nes jis lengvas ir nėra labai saldus.Galima valgyti ir dar šiltą (su ledais)  ir šaltą.

Skanaus.

Šaltinis: www.lehighvalleylive.com  
Trukmė: bendrai apie 1 val.
Kiekis: 8-10 porcijų
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2

G.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s