Kreminė baltųjų pupelių sriuba su rozmarinais

Kai toks lietingas oras, prisiminėm, kad yra toks geras dalykas kaip sriuba. Tokiu oru yra smagu ne tik ją valgyti, bet ir virti.

Jums reikės:

  • 2 skardinių baltųjų (karališkų) pupelių
  • 1 didelės bulvės
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 l. vištienos arba daržovių sultinio
  • Poros šakelių šviežio rozmarino
  • Druskos, pipirų
  • 100 g. šaltai rūkytos šoninės (pasirinktinai)
  • 50 g. tarkuoto parmezano arba džiugo sūrio
  • 100 ml. grietinėlės

Image

Eiga:

Puode pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kai apkeps sudėkite kapotus česnakus, pakepkite dar pora minučių. Sudėkite pupeles ir kvadratėliais supjaustytą bulvę ir supilkite šiltą sultinį, virkite kol  išvirs bulvės. Palikite trumpam atvėsti,  tuo tarpu keptuvėje pakepinkite kvadratėliais pjaustytą šoninę.  Kai sriuba truputį atvės sutrinkite su trintuvu ir supilkite grietinėlę.

Sriubą supilkite į lėkštes ir patiekite su pora gabaliuku keptos šoninės ir apibarstę sūriu.

Image

Skanaus!

Trukmė: 40 min.
Kiekis: 4 – 5 porcijos  
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2
Šalinis: greičiausiai itališka sriuba, bet jokiu konkrečiu receptu nesirėmiau

G.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s