Mėlynių keksiukai su rikotos kremu

Kai yra mėlynių sezonas, jas reikia valgyti kiekvieną dieną. Mėlynės yra labai universalios, jos tinka ir prie ledų ir prie mėsos… jos labai sveika ir skanu visur visada ir visaip :]

Šį kartą saldus mėlynių patiekalas. Bendras G. ir K. projektas, kuris labai pavyko!  Keksiukai išėjo drėgni, lengvi, o  salstelėjęs kremas puikiai tiko su mėlynių rūgštele ir gaivumu.

Taigi, jums reikės:

  • 250 g natūralaus jogurto
  • 3 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 50 g sviesto
  • 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 stiklinių mėlynių

Kremui:

  •  100 g minkšto sviesto
  • 200 g rikotos
  • kelių šaukštų klevų sirupo

Jogurtą ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi. Sviestą ištirpinkite, palaukite kol atvės ir supilkite į jogurto masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, sausus produktus sumaišykite su jogurto mase. Sudėkite uogas. Į keksiukų formeles dėkite po pora šaukštų tešlos (2/3 formelės) ir kepkite 25 – 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Image

Kremui ištrinkite minkštą sviestą su rikotos varške ir įpilkite kelis šaukštus klevų sirupo. Geriausias būdas padaryti tobulą kremą, tai nuolat ragauti, o konsistencija turi būti tirštos grietinės arba minkšto sviesto. Kremą ant keksiuko galite formuoti peiliu, mentele, arba švirkšti konditeriniu švirkštu. Kremą papuošti mėlynėmis.
Keksiukai susilaukė gausaus valgytojų dėmesio, nes buvo drėgni, minkšti, švelnūs, o kremas nebuvo per riebus, tad tikrai verta pamėginti ir išsikepti.

Skanaus!

Trukmė: apie 1 val.
Kiekis: apie 15 keksiukų 
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2

G. ir K.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s