Karamelizuotų svogūnų tartas

Labai mėgstu karamelizuotų svogūnų skonį, ypač mėlynųjų svogūnų. Panašaus tarto gabaliuką anksčiau pirkdavau vienoje Gedimino prospekte esančioje gurmanų vyninėje, tik ten jis dar buvo su ančiuviais, tai irgi yra nuostabus derinys, tik ančiuvių reikia nepadauginti. Taip pat labai panašiu tartu mus šią vasarą vaišino svečias iš Prancūzijos, tik šį dar nusprendžiau paskaninti prieskoninėmis žolelėm ir sūriu. Beje, dar pasidalinsime pora receptų su jumis, kuriuos mums išdavė Federikas (svečias iš Prancūzijos). Man patiko Federiko maisto filosofija. Jam svarbus kiekvieno produkto skonis, svarbu, kad jis atsiskleistų atskirai. Bet apie tai plačiau kitą kartą. Grįžtam prie tarto.

Jums reikės trapios tešlos, receptas čia.

Įdarui Jums reikės 

  • 6 vidutinio dydžio mėlynųjų svogūnų
  • Pundelio šviežių šalavijų ir čiobrelių lapelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų porto vyno
  • 60 g. tarkuoto Džiugo sūrio
  • 60 g. mėlynojo gorgonzolos sūrio
  • 1 lengvai plakto kiaušinio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Viskas labai labai paprasta. Į įkaitintą aliejų sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir druską,  kepkite ant mažos ugnies apie 30 min. kol paruduos ir suminkštės. Supilkite porto ir dar pakepkite 2 minutes maišydami. Nuimkite nuo ugnies ir paskaninkite šviežiai maltais pipirais. Palikite atvėsti.

Kol vėsta svogūnai, iškočiokite tešlą ir išklokite ją ant riebalais pateptos apvalios 25 cm skersmens skardos.  Ant tešlos pabarstykite pusę Džiugo sūrio ir sudėkite karamelizuotus svogūnus, gabalėliais supjaustytą gorgonzolos sūrį ir apibarstykite smulkiai supjaustytais čiobreliais ir šalavijais. Viršų apibarstykite likusiu Džiugo sūriu ir kiaušiniu patepkite tešlos kraštus. Aš likusį kiaušinio plakinį supyliau ant svogūnų.  Kepkite 190 C temperatūroje 30 min. Patiekite dar šiltą.

Skanaus.

Trukmė: apie 1 val.
Kiekis: 10 – 12 gabalėlių
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2
Šaltinis: čia.

Skanaus!

G.

Reklama

Įrašo “Karamelizuotų svogūnų tartas” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s