Tortas “Juodasis miškas”

O kaip jūs galvojate ar drakonai būdavo greiti? Na, ta prasme, ar jie labai greitai skraidė ir šnopavo ugnimi? Ar viskas įvykdavo net nespėjus suvokti kas vyksta? O gal ne taip formuluoju klausimą, juk drakonai tai gal čia tie iš pasakų, vadinasi jie vis dar egzistuoja, o ne buvo. Ir jeigu klausite manęs, manau, kad viską jie daro žaibo greičiu. Tai progai net sukurčiau tokį terminą “drakonišku greičiu”. Nes būtent taip prabėgo šie metai. Ir dar drakoniškai kupini visko (viskio gal irgi buvo, bet aš jo nelabai mėgstu, tai…).

Kadangi ant nosies galiuko, ant balto ir snaigėmis apkibusio nosies galiuko, Gražiausios metų šventės, tortų kepimas ir galvojimas apie juos tampa kasdienybė.

IMG_2698

Šis tortas buvo keptas labai svarbia proga. Tai nutiko dar vasarą ir puikiai pamenu kiek daug meilės stengiausi įdėti į kiekvieną biskvito lakštą ir kremo šaukštą. Visada tikiu, kad meilė saldžiuose kepiniuose yra būtina kaip oras. Labai tikiuosi, kad svarbiausiam valgytojui tortas pasirodė vykęs. Rūgščios vyšnios, gaivus varškės kremas, šokoladas ir biskvitai – puikus derinys.

IMG_2716

Reikės
Biskvitui:
6 kiaušinių
300 g cukraus
200 g margarino
300 g miltų (tešla turi būti kaip grietinė, nesudėkite visų miltų iš karto!)
6 šaukšteliai kakavos
2 šaukšteliai sodos

Kremui:
500 g pertrintos varškės
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g plakamosios grietinėlės  (36 % rieb)
citrinos sulčių pagal skonį

Dar:
200 g vyšnių (kompotinės arba šviežios, be kauliukų, šiek tiek pavirtos. Jeigu taip ir darysite, tuomet tuo sirupu, kuris liks pavirus vyšnias galima ir biskvitus sulaistyti)
200 g šokolado
kelių šaukštų pieno
kokio nors tauresnio ir skanesnio gėrimo biskvitų sulaistymui

Įkaitinti orkaitę iki 180C ir dvi skardas iškloti kepimo popieriumi. Dubenyje plakti kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri. Margariną ištirpinti, o šiek tiek atvėsusį supilti į kiaušinių masę. Sudėti sausus produktus – miltus, kakavą ir gesintą sodą. Tešlą supilti į dvi skardas ir kepti orkaitėje apie 25 min. Į iškeptą biskvitą įbedus medinį pagaliuką jis turėtų būti sausas, bet perkepti ir išdžiovinti biskvito taip pat nepatartina. Kai biskvitai atvės juos perpjauti į dvi dalis ir turėti (!) keturias sudedamasias torto dalis.

Kremui išplakti grietinėlę iki standžių putų, į ja lėtai įmaišyti su cukraus pudra ištrintą varškę (būna dabar pirkti tokių specialiai kreminių varškių, kurios minkštos ir švelnios, bet jei naudosite paprastesnę, tuomet gal per sietelį ar šiaip labai gerai ištrinkite, kad būtų švelni lyg aksomas ar koks brokatas). Paskaninti citrinos sultimis pagal skonį.

IMG_2721

Šokoladą ištirpinti ant lėtos ugnies ir sumaišyti su pienu (dariau kaip parašyta recepte, bet man šokoladinis sluoksnis pasirodė šiek tiek per tirštas, gal skiesčiau labiau).

Kai visi ingridientai paruošti laukia smagiausia dalis – torto surinkimas!

Į lėkštę dėkite pirmą biskvito lakštą, sulaistykite sirupu ar kokiu brandesniu gėrimu, tuomet pusę vyšnių ir varškės kremo. Ant viršaus antras biskvitas, irgi sulaistomas ir pilama šokoladinė masė, tada trečias biskvitas (ir vėl sulaistomas!), vyšnios ir varškės kremas, ant jų ketvirtas biskvitas jau smagiai įmirkęs kame nors. Tada visą tortą šiek tiek paspausti ir aptepti likusiu varškės kremu arba tiesiog grietinėle, o gal lydytu šokoladu, o gal dar kokiu nors į galvą šovusiu stebuklu. Nemanau, kad čia galima ką nors sugadinti :}

Mano pastabos:
Originaliame recepte naudojamas grietinėles kremas, man šiek tiek per riebus, tad variantas su varške daug skanesnis ir gaivesnis.
Kai jau sakiau, šokolado sluoksnis išėjo per kietas, o ir sudėliojau neteisingai tortą, kitą kartą reikėtų atidžiau sekti instrukcijas.

Na, bet nepaisant menkų techninių nesklandumų, tortas buvo vykęs. Mielai dabar sukirsčiau kokį gabalėlį. Beje, mes tortą užsigėrėme alumi. Puikiai numuša saldumą ir virškinimui padeda 🙂

Trukmė: apie 2 val. (bet reikėtų dar pašaldyti, tad geriausia iš vakaro kepti biskvitus, ryte sutepti kremu, o vakare valgyti)
Kiekis: vienas torto vienetas
Sudėtingumas: paprasta kaip 3×8
Šaltinis: torto ir kremo

K.

Reklama

Įrašo “Tortas “Juodasis miškas”” komentarai: 3

    • Uoj ne Miško pasakos.. o Juodojo miško.. 🙂 “Miško pasakos” tai čia mano mėgstamiausios vaikystės knygų serijos pavadinimas.. 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s