Popkornai

Šį kartą su kinietišku „5 – spice“  prieskonių mišiniu, juodaisiais pipirais ir džiovintais baravykais.

Image

Vakar sakau sesei:

–          Iškepsiu popkornų.

–          Ką? Kaip? Tai neįmanoma! – sako ji man.

–          Kaip neįmanoma? Taigi keptuvėje, kaip anksčiau darydavom…

Taigi, kaip čia taip atsitiko? Pamiršom, kad popkornus galima tiesiog išsikepti keptuvėje? Taip gi daug skaniau, sveikiau ir gali juos pasidaryti su kokiais tik nori prieskoniais! Taigi, skelbiu: POPKORANAI GRĮŽO Į MADĄ!  Su trenksmu.

Šiam receptui jums reikės:

  • ½ puodelio kukurūzų branduolių
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio kinietiško „5-spice“ prieskonių mišinio
  • 1/2 šaukštelio džiovintų baravykų miltelių
  • 1/4 šaukštelio česnakų miltelių
  • druskos pagal skonį
  • 2-3 šaukštų aliejaus

Nedideliame indelyje sumaišykite prieskonius: juoduosius pipirus, „5-spice“, baravykus, česnakų miltelius ir druską. Atidėkite.

Į keptuvę įpilkite tiek aliejaus, kad apsemtų keptuvę. Įberkite 3 kukurūzų branduolius ir uždenkite dangtį. Kai kukurūzai „sprogs“?, sudėkite likusį pusantro puodelio. Karts nuo karto pakratykite keptuvę, kai kukurūzai baigs sproginėti, nukelkite nuo ugnies. Apšlakstykite popkornus alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu bei druska. Gerai išmaišykite, kad visi popkornai pasidengtų prieskoniais.

Skanaus ir suvalgykit gan greitai, nes po to jie pasidaro „guminiai“.

G.

Image

Trukmė: 15 min.
Kiekis: pats tas 2-3 žmonėms prie filmo
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2
Šaltinis: čia.

Filmo rekomendacija: Romance and cigarettes

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s