Kreminė cukinijų sriuba

Visi turi savo moliūgų, cukinijų ir kitokių trintų sriubų receptus. Aš savo moliūgų sriubos dar neradau, bet cukinijų sriubą visada darau tokią. Receptą bandžiau atkurti iš kažkada seniai seniai ragautos cukinijų sriubos “Paryžiaus” kavinėje.  Šiam receptui puikiai tinka ir didelės, „lietuviškos“, bobučių išaugintos cukinijos.

Jums reikės:

  • 1 didesnės cukinijos
  • 1 svogūno
  • Poros skiltelių česnako
  • 1 litro vištienos arba daržovių sultinio
  • Apie 100 ml. liesos grietinėlės
  • Pusės šaukštelio malto cinamono
  • Žiupsnelis muskato
  • Šviežių petražolių
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Man dar patinka įberti vos vos kajeno pipiro

Image

Eiga:

Puode pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kai apkeps sudėkite kapotus česnakus, pakepkite dar pora minučių ir sudėkite kubeliais supjaustą cukiniją ( sėklas išimkite). Troškinkite kol suminkštės, pagardinkite prieskoniais: cinamonu, muskatu ir pipirais. Užpilkite sultiniu ir dar pavirkite 10-15 min. Nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite daržoves trintuvu. Supilkite grietinėlę ir papuoškite smukliai supjaustytomis petražolėmis.

Skanaus !

Trukmė: 30 min.
Kiekis: 4 – 5 porcijos  
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2
Šalinis: bandymas atkurti ragautą

G.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s