Citrininiai rikotos sūrio blyneliai

Kuo ilgiau delsi, tuo sunkiau kažką padaryti. Taip ir su rašymu čia. Gaminame daug ir įdomiai, bet suvalgome greičiau nei nufotografuojame ir panašiai. Panardžius po archyvus dar tikrai atkasime vertų dėmesio receptų, o dabar savaitgalio skanėstas – vėlyvų šeštadienio pusryčių blyneliai. Kadangi gaminau blynus principu šliūkšt, tekšt ir panašiai, tai ir gramų nebus. Svarbu, kad tešlos konsistencija būtų tirštesnė, jei norėsite mažų blynelių ir skystesnė jei didelių.

photo 2

Reikės:
2 kiaušinių
125 g rikotos sūrio
Kukurūzų miltų
Kvietinių miltų
Kepimo miltelių
Pusės stiklinės pieno
Kelių šaukštų rudo cukraus
Tarkuotos citrinos žievelės

Eiga:
Kiaušinius išplakti su rikota, cukrumi ir citrinos žievele. Įpilti maždaug puodelį kukurūzų ir kvietinių miltų mišinio, kepimo miltelius ir pieną, viską gerai išmaišyti. Jei per tiršta – daugiau skysčių ir atvirkščiai. Iškeptus blynelius ragavau su klevų sirupu ir citrinos žievele. Be galo skanu. Kukurūzų miltai suteikia malonaus poskonio, o citrinos žievelė rūgštelės.

Trukmė: 15 min. 
Kiekis: 15 nedidelių blynų  
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2
Šalinis: sugalvota

Skanaus!

K.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s