Menkės seviče

Labai labai seniai norėjau pagaminti šį patiekalą. Žalia žuvis, laimas, čili pipirai, avokadai, kas galėtų būti geriau?

Seviče galima daryti iš įvairios baltos jūros žuvies, svarbu, kad ji būtų šviežia. Visą menkę pirkau pirmą kartą ir turiu prisipažinti, kad turėjau sunkumų, bandydama padaryti iš jos file, bet galiausiai, žinoma, netobulai, bet pavyko ir buvo verta.

Įspėju, kad patiekalo iškarto paragauti neišeis, teks palaukti kokias 8 valandas.

SONY DSC

Taigi, jums reikės:

  • 0,5 kg. Šviežios menkės file
  • 1,5-2 stiklinių šviežiai spaustų laimo sulčių
  • 1 raudonojo arba balto svogūno (5 min. pamirkyto šaltame vandenyje ir išdžiovinto)
  • 2 didesnių  skiltelių česnako,
  • 2 jelapeno arba serrano čili pipirų, maltų
  • Druskos, pipirų
  • 1 minksto avokado
  • 3 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • Pusės puodelio sukapotų kalendrų
  • 5 ridikėlių

Išimkite visus kaulus iš žuvies ir supjaustykite nedideliais (2 ,5 – 3 cm) gabaliukais. Sudėkite į dubenį ir užpilkite šviežiai spausdom laimų sultimis. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve nuo 5 iki 7 valandų, karts nuo karto pamaišydami.

Sudėkite svogūną,  čili pipirus, druską, pipirus įspauskite česnako skilteles, įmaišykite kvadratėliais supjaustytą avokada supilkite apyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišykite ir dar valandą palaikykite šaldytuve.

Prieš pateikiant sudėkite grėžinėliais pjaustytus ridikėlius ir susmulkintas kalendras.

Galima patiekalą patiekti dubenyje kaip salotas arba po porciją sudėti ant salotos lapo.

Puikus vasariškas ir šiek tiek egzotiškas patiekalas.

Skanaus, mielieji !

G.

Trukmė: 10 min+ 5 val.+15 min.
Kiekis: 6 porcijos, kaip pagrindinis patiekalas, 8-10 porcijų užkandis
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2

Šaltinis: čia.

SONY DSC

Parašykite komentarą