Kalafiorai kokosų pieno padaže

Visada maniau, kad kalafiorų nemėgstu, bet gavau šią nuostabią daržovę tiesiai iš daržo ir nusprendžiau, kad reikia ją pagaminti kažkaip taip, kad patiktų ir man.

Interneto platybėse receptų su kalafiorais galybės – sriubos, troškiniai, kepti kalafiorai, kartais jie net naudojami tešloje ir taip toliau ir panašiai. Jie plačiai naudojami ir Europos ir Azijos virtuvėse. Aš mėgstu daug intensyvaus skonio, todėl nusprendžiau pagaminti tokį, kaip ir, kalafiorų karį. Patiekalas pavyko puikiai. Dabar pirksiu kalafiorus ir bandysiu su jais visokius patiekalus. Jie juk ir sveika, tiesa? Kaip kokie brokoliai 😉

Image

Jums reikės:

  • 2 puodelių nuplautų, smulkiai supjaustytų kalafiorų žiedinių  (tai yra maždaug vienas nedidelis kalafioras)
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 2-3 sukapotų skiltelių česnako
  • Nedidelio gabalėlio (maždaug vieno šaukšto) sukapoto imbiero
  • 1-2 pomidorų
  • 1 šaukštelio čili pipirų
  • Ketvirčio šaukštelio ciberžolės
  • 2 šaukštelių maltų kalendrų sėklų
  • Pusės šaukštelio garama masala prieskonių
  • Poros kario lapų
  • Pusės šaukštelio garstyčių sėklų
  • Skardinės (400 ml.) kokosų pieno
  • Druskos ir pipirų
  • Šlakelio aliejaus
  • Šaukšto acto (naudojau raudono vyno)

Į įkaitintą aliejų suberkite garstyčių sėklas, kai jos pradės spragsėti sudėkite svogūną, česnakus ir imbierą. Kepkite 3-5 min. kol suminkštės.  Sudėkite prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Suberkite kalafiorus ir kvadratėliais supjaustytus pomidorus. Vėl viską gerai išmaišykite ir sumažinus ugnį kepkite apie 3 min. Supilkite kokosų pieną ir actą ir troškinkite dar apie 6-8 min. kol kalafiorai suminkštės. Galima dar paskaninti smulkiai supjaustytais kalendrų lapeliais arba petražolėm. Garnyrui siūlyčiau arba kokią nors indišką, turkišką duonelę, arba ryžius. Taip pat siūlau troškinį paskaninti natūraliu jogurtu. Jis ir aštrumą gerai „nuima“.

Skanaus ir linkiu visiem kuo geriau išnaudoti visas rudens gerybes, kurias mums dabar siūlo gamta ir daržai 🙂

Image

Trukmė: apie 1 val.
Kiekis: 4 porcijos
Sudėtingumas: paprasta kaip 3×6
Šaltinis:
čia.

G.  

Parašykite komentarą