Mieliniai blyneliai su raudonaisiais ikrais

Nors jau įsisiūbavo vasara ir pradėjome mėgautis vasaros gėrybėmis,  šiandiena su jumis norėčiau pasidalinti receptu, kurį galima pasigaminti bet kuriuo metų laiku. Tai puikus šiltas užkandis arba patiekalas pusryčiams.

Jums reikės:

  • 150g.  kvietinių miltų
  • 2 naminių kiaušinių
  • 175 ml. šilto pieno
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 3 šaukštai tirpinto sviesto
  • 150 g. grietinės
  • 2 šaukštai krienų arba šaukštas „vasabi“ miltelių
  • 50g. raudonųjų ikrų

Dubenyje sumaišykite miltus, sausas mieles, druską, įmuškite kiaušinius ir supilkite šiltą pieną ir tirpintą sviestą. Viską išmaišykite iki vientisos masės su elektriniu plaktuvu. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Jeigu atrodo per tiršta, įpilkite dar šiek tiek šilto pieno. Švariu rankšluostėliu uždengtą dubenį palikite valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų.Grietinę išsukite su krienais arba vasabi milteliais ir padėkite į šaldytuvą.Kai tešla pakils, įkaitinkite keptuvę su trupučiu sviesto, šaukštu dėkite tešlą į įkaitintus riebalus ir kepkite nedidelius blynelius iki gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite šiltus: ant kiekvieno blynelio dėkite po šaukštelį grietinės  mišinio ir papuoškite raudonaisiais ikrais. Galima papuošti  kokiais nors žalumynais.

Skanaus!

Trukmė: 1 val. 30 min.
Kiekis: 3 – 4 porcijos  
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2
Šalinis: žurnalas „Virtuvė“ (tik be grikių miltų)

G.

Parašykite komentarą