Šparagų ir sūrio tartas

Kažkaip aš maniau, kad rašyti blogą paprasčiau. Na, galvojau, kad tik pafotografuoji ir vienas du sumeti tekstuką. O viskas juk tikrai daug sudėtingiau. Jau nekalbu apie tai, kad nuotraukomis niekada nebūni patenkintas ir tekstas, kurį sugalvoji eidamas gatve ant popieriaus kažkodėl negula. Iech. Bet gal šiandien ne apie tai.

Šį įžangėlė lyg ir mėginimas pasiteisinti kaip čia taip atsitiko, kad veik mėnesio prireikė papasakoti apie Šv. Velykas ir pasidalinti keliais receptais. Taigi. Šiemet Šv. Velykas šventėme lofte. Aštuoniolika šeimos narių prie ilgo stalo apkloto skaisčiai mėlyna staltiese ir nuklotu visų suneštais patiekalais. Mimozos (putojantis vynas ir apelsinų sultys), kiaušiniai, tartai, kišai, žuvis, šaltiena, kalakutiena su tuno padažu, salotos, mišrainės. Skamba lyg rimta apsivalgymo šventė, bet viskas buvo puikiai suplanuota ir maisto neliko, nes buvo skanu. Skanu taip, kad ir dabar prisiminusi džiūgauju dėl pavykusios šventės. Džiūgauju, aišku, ir ne tik todėl. Smagu dėl to, kad pirmą kartą mūsų su G. organizuota šeimyninė šventė buvo kaip niekada vykusi.

Kaip pradėjau žvalgytis šios pavasariškos šventės receptų, norom nenorom akį ypač traukė ryškiai žali produktai. Todėl radusi šparagų ir sūrio tartą neatsilaikiau, nepaisant to, kad Lietuvoje šparagų sezonas toks dar ne visai egzistuojantis ir teko paieškoti žaliųjų stiebelių. Iš karto galiu pasakyti, kad buvo verta. Skanu, gaivu ir lengva pagaminti.

Taigi.

Reikia:
kelių lakštų šaldytos bemielės tešlos
pundelio žalių šparagų
dviejų puodelių tarkuoto sūrio (pagal receptą reikėtų Gruyerio, bet man tokio nepavyko rasti, tad naudojau taip pat recepte rekomenduojamą Ementalį)
Žiupsnelis miltų
Šlakelis aliejaus
Druskos ir pipirų

Eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Atšildykite tešlą ir ją iškočiokite, kad tilptų į skardą. Kočiokite ant kokio nors paviršiaus, kurį pabarstysite miltais. Tešlą įklojus į skardą lengvai įpjaukite jos kraštus ir šakute subadykite viršų. Įkaitintoje orkaitėje kepkite 10-15 minučių, kol dailiai apskrus. Tuo metu sutarkuokite sūrį ir nupjaustykite sumedėjusių šparagų galiukus. Ant iškepusios tešlos sudėkite tarkuotą sūrį ir šparagus. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite dar 20-25 minutes. Ragauti karštą arba šaltą.

Mes valgėme šaltą, nes kol sudaužėm kiaušinius šis atvėso, bet nuo to tikrai nesuprastėjo. Nuotraukos paskutinio gabalėlio, nes na, ši porcija aštuoniolikai žmonių yra tik paragavimui :]

Šaltinis: Martha Stewart
Trukmė: valandžiukė
Kiekis: vienas tartas, kurio gali pakakti 8 arba paragauti 18 :}
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2

K.

Parašykite komentarą