Sausainiai su juodaisiais serbentais, šokoladu ir bananais

Kai parduotuvėje mūsų mažoji G. pagriebė pakelį sausainių, na tokių tiesiog sausainių su spanguolėmis ir šokolado gabaliukais, tai buvo lyg iššūkis parodyti, kad labai nesunkiai ir greitai galime iškepti naminių sausainių ir šimtą kartų skanesnių. Berods, pavyko įrodyti abu dalykus – procesas truko tikrai labai neilgai, o skonis buvo puikus. Prie puodelio kavos, stiklinės pieno, sodyboje skaitant knygą ar tiesiog užsimanius ko nors saldaus. Sausainiai, gi išties idealus dalykas, paimi vieną apvalų paplotėlį ir gyvenimas pasidaro daug mielesnis. Taigi, pasiraitokite rankoves, tokia lietinga ir vėjuota vidurvasario diena tiesiog sutverta sausainių kepimui!

Reikės:
110 g minkšto sviesto
150 g cukraus (originaliame recepte jo daugiau, bet sena tiesa, kad amerikietiški receptai gerokai persaldinti, todėl kiekvienas galite pasitobulinti cukraus kiekį pagal savo skonį)
1 kiaušinio
180 g miltų
100 g šokolado
1 banano
saujos juodųjų serbentų
1 šaukštelio kepimo miltelių
kelių šaukštų pieno
žiupsnio druskos

Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios vientisos masės. Įdėti kiaušinį ir dar kartą masę išplakti. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Į masę sudėti pjaustytą bananą, smulkintą šokoladą ir serbentus, jei masė per tvirta ir sunkiai maišosi, skieskite keliais lašais pieno, kad lengviau maišytųsi. Masė turi būti tiršta ir kabinama šaukštu. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėti tešlą, palikti tarpelius, nes sausainiai šiek tiek plėsis. Kepti apie 10 minučių, kol krašteliai paruduos. Iš šios masės iškepėme dvi skardas sausainių.

Trukmė: apie 20 minučių
Kiekis: 2 skardos sausainių, 24 sausainiai
Sudėtingumas: paprasta kaip 2×2
Šaltinis: adaptuota pagal šį receptą

K.

Parašykite komentarą